FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Linux DevOps

Var med och sök svaren för en säkrare värld! Nu söker vi dig som vill utveckla och ta ansvar för FOI:s Linuxmiljö.

Som systemförvaltare med inriktning Linux DevOps på FOI kommer du vara en del av vår IT-enhet. Enheten består av runt 30 medarbetare och då FOI befinner sig i stark tillväxtfas kommer enheten växa kraftigt under de kommande åren. Medarbetarna är fördelade på fyra orter, varav merparten finns i Kista. IT-plattformen består till ca 80 procent av Windows och 20 procent Linux fördelat på drygt 1000 användare.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med utveckling, drift, support och förvaltning av vår Linuxmiljö. Du kommer att ingå i utvecklingsprojekt inom området för att säkerställa Linux som en etablerad och säker plattform vid FOI. Genom snabb och kvalitativ support stödjer du och dina kollegor FOI:s forskningsarbete. Du blir en del av en dedikerad Linuxgrupp som kompletterar varandra kunskapsmässigt och samarbetar nära varandra i det dagliga arbetet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Automatisering och utveckling av Linuxmiljön
  • Server- och klientadministration
  • Ärendehantering, prioritering och dokumentering
  • Agera 2nd/3rd line till servicedesk inklusive kunskapsöverföring
  • Delta som teknisk resurs i olika projekt 

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig med erfarenhet av Linuxadministration. Du har goda kunskaper inom Linux i en enterprisemiljö, gärna i en blandad miljö tillsammans med Windows. Du har erfarenhet av att automatisera installation, administration och övervakning av Linuxmiljöer samt standardisering på distribution. Vi ser även att du är väl insatt i Ansible som automatiseringsverktyg och är van att skriva egna playbooks och roller. 

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom/av ett eller flera av följande områden: Ubuntu, Scriptning (Bash, python eller motsvarande), Docker och GIT.

Som person är du initiativtagande och serviceinriktad med en kundorienterad inställning. Du har god förmåga till samarbete och trivs med att arbeta i team. För att lyckas i rollen behöver du vara en problemlösare och ha förmåga att lära dig nya saker snabbt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i IT-enheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 24 november !

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sektionschef Systemförvaltning. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-11-24

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm, Kista

Kontaktpersoner:

Mathias Sarri

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista