FOI Försvarsteknik

FOI söker

Master eller civilingenjör med intresse för undervattensakustik

Vill du arbeta inom undervattensakustik med inriktning mot beräkningar, modellering eller experiment? Nu expanderar vi och söker dig som vill jobba i en forskningsnära miljö med spännande projekt och engagerade forskare, där du bidrar till en säkrare värld.

 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som forskningsingenjör kommer du att arbeta i en forskningsgrupp vars dagliga arbete består av att utveckla modeller och koder, samt planera och genomföra studier med hjälp av beräkningar och experiment i labbet och till sjöss – din inriktning är till stor del upp till dig. Typiska frågeställningar du kan tänkas ta dig an rör akustisk karaktärisering av miljö, fartyg, minor och andra föremål på och under vattnet; ljudutbredning i grunda vatten; överföring av ljud genom olika strukturer; utveckling av prototyper för att demonstrera tekniska lösningar för framtida materielsystem inom totalförsvaret; samt undervattensbuller som ett miljöproblem för marin fauna.

Vi stödjer Försvarsmakten och Försvarets materielverk i arbetet med att förbättra och utveckla system för spaning och kommunikation, samt mätning och analys av signaturer i undervattensdomänen. Resultat förmedlas till stor del i rapportform, men även som vetenskapliga publikationer. Verksamheten bedrivs i projektform, vilket innebär att du kommer arbeta både självständigt och i samarbete med kollegor inom akustik och områden såsom signalbehandling, elektromagnetik, hydrodynamik, samt ubåts/fartygsdesign. Vi samverkar med nationella och internationella forskningsorganisationer, samt utför sjöförsök, vilket innebär att resor kan förekomma.

 

Har du den kompetensprofil vi behöver? (enligt kravspecifikation)

Vi söker dig som har en master-/civilingenjörsexamen inom fysik, beräkningsvetenskap, datavetenskap, farkost-, rymd- eller materialteknik, eller liknande. Du ska ha ett intresse för akustik och det är meriterande att vara bekant med något av de ingående teknikområdena såsom akustik, numeriska metoder, programmering, modellering och experiment.

Som person bör du vara strukturerad och kreativ, samt ha förmåga att sätta dig in i komplexa fysikaliska problem och delta i utvecklingsprocessen i samverkan med teoretiker och experimentalister. Du ska kunna förmedla din kunskap till andra, i tal och skrift såväl på svenska som på engelska, både till kollegor och uppdragsgivare. Vi förutsätter att du har lätt för att både arbeta i grupp och med enskilda arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i vår verksamhet som rör undervattensforskning inom avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/forskning/undervattensforskning.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 6 december.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Lund, Alex Cederholm eller Helena Hansson Halsius. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (SACO) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-12-06

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:

Alex Cederholm

Helena Hansson Halsius

Lena Lund

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista