FOI Ledningssystem

FOI söker:

Ingenjör inom radarområdet

Ref: FOI-PERS-2022-573

Vi söker dig som vill arbeta med teknisk utveckling och tillämpad forskning inom området telekrig mot radarsystem!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att få möjlighet att delta i flera spännande projekt, vilket ger dig stora möjligheter att bidra och utvecklas i din yrkesroll. Beroende på dina intressen och tidigare kunskap kommer det finnas möjlighet att arbeta med flera olika uppgifter. Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

  • Utveckling av försökssystem och prototyper för experiment inom radarområdet
  • Deltagande i labbförsök samt analys och värdering av prestanda hos tekniska system
  • Planering, medverkan och dataanalys vid fältförsök
  • Mätning och funktionsverifiering av system inom radarområdet

I vårt arbete pågår regelbundet utveckling av tekniska system och olika typer av praktiska prov och försök, mot exempelvis drönare, fartyg och flygplan. Tekniken inom störning och signalspaning mot radarsystem utvecklas hela tiden och till vår hjälp har vi avancerade instrument och kretsar för att hela tiden kunna ligga i teknikens framkant.

Du kommer att arbeta i en kreativ miljö där det finns goda möjligheter att testa och utveckla egna idéer och metoder för att lösa problem. Här finns ofta möjlighet att delta i hela utvecklingskedjan från problemformulering till slutleverans samt vid demonstrationer för våra uppdragsgivare.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som är civilingenjör inom elektroteknik eller teknisk fysik, alternativt har en examen inom ett annat område som FOI bedömer som motsvarande. Du har även kunskap och erfarenhet av programmeringsspråk och utvecklingsverktyg, som t.ex. Matlab, Java eller liknande.

Det är meriterande med kunskaper och praktisk erfarenhet av mikrovågs- eller radarområdet. Vi utgår från att du har ett stort intresse för teknik, hårdvaruutveckling och digitala lösningar. 

Som medarbetare på FOI får du stort ansvar att driva ditt eget arbete vidare och du behöver därför vara självgående, analytisk och strukturerad. Då mycket av ditt arbete kommer att ske i projektform tillsammans med andra kunniga kollegor behöver du också trivas med att samarbeta med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Vi vill ta vara på alla dina kunskaper och intressen, varför du gärna får beskriva dina andra kompetenser och intressen som du vill fortsätta att utveckla hos oss.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 29 november 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-11-29

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Mathias Wilow

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping