FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Sektionschef Rekrytering

Vill du leda medarbetare och utveckla rekryteringsprocesser på en myndighet i tillväxtfas? Sök tjänsten som chef till rekryteringssektionen hos oss på FOI!

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som sektionschef kommer du att få möjlighet att arbeta med utveckling av FOI:s rekryteringsprocesser. Du har budget- och personalansvar över en rekryteringsgrupp som kommer att omfatta ca 10 personer. Gruppen är under uppbyggnad och i ditt ansvar som chef ingår det att utöka samt kvalitetssäkra rekryteringsfunktionen för hela FOI. Du rapporterar till HR-chefen och ingår i HR-ledning. Arbetet innebär att du har ett konsultativt förhållningssätt gentemot FOI:s chefer för att skapa en tydlig, effektiv och närvarande rekryteringsfunktion. I rollen ingår även att driva utvecklingsprojekt inom sektionen och tillsammans med övriga funktioner inom avdelningen. Du agerar arbetsledande men har även egna rekryteringar. Tillsammans med dina medarbetare skapar du en arbetsmiljö som präglas av tillit, engagemang och delaktighet.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har

  • akademisk utbildning inom exempelvis personal, beteende- eller organisationsvetenskap alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • minst 5 års aktuell och relevant erfarenhet av arbete där rekrytering har ingått som en del av uppdraget
  • relevant erfarenhet från en arbetsledande roll
  • gedigen kunskap inom kompetensbaserad rekrytering och de regelverk som styr rekrytering i offentlig sektor
  • goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Det är meriterande är om du har erfarenhet av rekryteringsarbete vid statlig myndighet samt har drivit employer branding-frågor.

Du är en stabil person som inger tillit och förtroende. Du skapar engagemang och delaktighet för att leda medarbetare mot goda resultat. Vidare har du en strategisk helhetssyn och är en problemlösare med förmåga att kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har ett konsultativt förhållningssätt och mycket god förmåga till att samverka och skapa goda relationer då rollen innebär ett brett kontaktnät över hela FOI.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor i din yrkesroll i den stödjande verksamheten eller som expert inom ett forskningsområde. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i sektionen Rekrytering som är en del av HR-enheten och tillhör avdelningen Forskningsstöd. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss. 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 14 december!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Torgny Hagelin.  Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes 

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-12-14

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm - Kista

Kontaktpersoner:

Torgny Hagelin

tfn: +46 855 50 30 00

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista