FOI Forskningsstöd

FOI söker

HR-specialist inom rekrytering

FOI växer och vi behöver utöka vårt stöd till verksamheten. Vill du arbeta med framförallt rekrytering med inslag av HR-administration på en spännande myndighet som forskar för en säkrare värld? Då kan du vara den vi söker!

Vad bidrar du med i arbetet  hos oss?

Att arbeta på Totalförsvarets forskningsinstitut i en tid där vi utvecklas och växer i en osäker omvärld är  ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Sveriges försvar och säkerhet!

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara inom rekrytering där du tillsammans med rekryterande chefer driver rekryteringsprocesser från start till mål. Du bidrar till att leverera en fantastisk kandidatupplevelse och till att kompetensförsörja en växande, samhällsviktig verksamhet. Du kommer även delta i arbeten/projekt tillsammans med övriga kollegor inom HR-enheten. Du kommer att vara ett konsultativt och operativt stöd inom rekrytering samt utföra HR-administrativa arbetsuppgifter som t.ex.  att skriva och administrera beslut, administration i våra rekryterings-/HR-system samt administration kopplat till utbildning. Då alla tjänster på FOI är säkerhetsklassade kommer du även genomföra säkerhetsprövningsintervjuer.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen inom HR-området, alternativt utbildning och/eller erfarenhet som FOI bedömer som likvärdig. Du har kunskap och erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering, kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt har god kunskap i Officepaketet (Word, Excel, Powerpoint).

Vidare är det meriterande om du tidigare arbetat med rekrytering i statlig verksamhet och har lätt för att arbeta i systemstöd, exempelvis rekryteringssystem och HR/Lönesystem. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att hålla säkerhetsprövningsintervjuer.

Som person är du trygg, prestigelös, stabil och har god självinsikt. Du är självgående, initiativtagande, metodisk och det är naturligt för dig att sätta upp och hålla tidsramar. Du trivs med att ge stöd till chefer och kollegor och får saker gjorda. Du har också mycket god förmåga att samarbeta och har lätt för att skapa relationer och att bygga förtroende.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis  Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i Rekryteringsektionen som tillhör HR-enheten på avdelningen Forskningsstöd. HR-enheten består av cirka 25 personer där du kommer att ha fyra HR-kollegor i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör på FOI: https://foi.se/om-foi.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 8 februari!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Torgny Hagelin eller HR-specialist Linus Hall. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (SACO) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2023-02-08

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Torgny Hagelin

tfn: +46 855 50 30 00

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista