FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Junior utvecklare av ledningssystem inom försvar och krisberedskap

Ref: FOI-PERS-2023-181

Är du intresserad av hur utvecklingen av ledningssystem kan förbättras för att stärka Sveriges totalförsvar?

Vi söker nu dig som vill arbeta på en kreativ och tvärvetenskaplig enhet med forskning och tillämpning som omfattar allt från framtida ledningskoncept till pilotens gränssnitt i stridsflyg.

Vi verkar för att öka Sveriges förmåga att hantera hela spektrumet av samhällsstörningar genom forskning och utveckling inom områdena ledning och ledningsstödsystem, systemutveckling samt människa-teknikinteraktion.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Rollen är varierande och innefattar bland annat arbete kring hur olika autonoma system ska användas, AR och VR-tillämpningar inom ledningssystem, verksamhetsanalyser, kravställning, modellering och utformning samt värdering av ledningssystem inom totalförsvaret. Du kommer att medverka vid utveckling av koncept och metoder, bearbeta och analysera data samt dokumentera och presentera resultat skriftligt och muntligt på såväl svenska som engelska. Även utvärdering av användar­gränssnitt förekommer, liksom arbete med utveckling och värdering av ledningsmetoder. Genomförande av tester både i labb-miljö och i fält förekommer.

Uppdragen erhålls främst från Försvarsmakten, Försvarets Materielverk (FMV), myndigheter inomkrisberedskapsområdet och EU. Arbetet sker vanligtvis i projektform. Arbetsuppgifterna innebär resor inom Sverige och i vissa fall utomlands.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en universitetsutbildning, antingen som civilingenjör eller på magister-/masternivå med inriktning datavetenskap, datateknik, design och produktutveckling, IT, kognitionsvetenskap eller utbildning som FOI bedömer vara likvärdig. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har militär erfarenhet eller annan erfarenhet från försvarssektorn. Har du dessutom erfarenhet av systemvetenskap eller ledningssystem sedan tidigare är även det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person med god samarbetsförmåga som uppskattar att arbeta med personer från olika kompetensinriktningar. Du behöver även ha ett flexibelt förhållningssätt och en god problemlösningsförmåga.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Människa Teknik Organisation som tillhör avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/cyberforsvar-och-ledningsteknik.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2 april 2023!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Charlotte Stenius eller Jörgen Bergfeldt. Fackligaföreträdare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2023-04-02

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Charlotte Stenius

tfn: +46 013-37 80 00

Företagets hemsida:

https://www.foi.se/

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Stockholm