FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Forskningsingenjör med intresse för trådlös kommunikation

Ref: FOI-PERS-2023-201

Lockas du av att arbeta med frågor som bidrar till Sveriges säkerhet? Är du civilingenjör med intresse för trådlös kommunikation? Då kanske just du är den vi söker!

FOI i Linköping behöver förstärka inom området robust radiokommunikation. Enheten arbetar bland annat inom områdena signalbehandling för radiokommunikationssystem, störningspåverkan på trådlösa system samt mobila radionät. Enheten erbjuder spännande möjligheter inom forskning och utveckling där målet är att bidra till ökad förmåga och tillförlitlig kommunikation i militära och civila radiokommunikationssystem under svåra förhållanden vid kris, katastrof eller krig. Bredden på enheten är stor, men också djupet. Detta gör att vi kan ta oss an problem som nästan ingen annan kan.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som forskningsingenjör arbetar du med tillämpad forskning och utveckling inom avancerade radiosystem i tekniskt utmanande tillämpningar. Du använder moderna utvecklingsverktyg och ditt arbete innefattar allt från teoretiska och praktiska analyser, modellering och simulering, medverkan i demonstrationer och fältförsök till rapportskrivning och föredragningar för våra uppdragsgivare. Du kommer att få möjlighet att jobba med våra avancerade simulatorer och vårt välutrustade radiolabb. Vårt arbete sker i projektform i samarbete med andra forskare inom och utom FOI och som medarbetare på enheten får du både nationella och internationella kontakter inom området.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som är civilingenjör eller motsvarande inom teknisk fysik, datateknik, elektroteknik eller annat område som FOI bedömer som likvärdigt. Du har intresse av trådlös kommunikation eller digital signalbehandling.

Vana vid MatLab, Python eller C++ är meriterande. Tidigare erfarenhet av arbete med trådlös kommunikation eller elektromagnetiska störningar är även det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas och trivas i rollen som forskningsingenjör bör du vara självgående, initiativtagande, strukturerad, ha god samarbetsförmåga samt en problemlösande analysförmåga. Du har även god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Robust radiokommunikation som tillhör avdelningen Telekrig. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/telekrig.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 10 april 2023!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Peter Stenumgaard. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00,

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2023-04-10

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Peter Stenumgaard

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus Väg 58111 Linköping