FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Ställföreträdande avdelningschef för avdelningen Försvarsanalys

FOI-PERS 2023-682

Har du erfarenhet av att leda och utveckla personal och verksamhet?

Vill du arbeta med strategisk utveckling och bidra till att driva myndigheten framåt i en verksamhet där det pågår spännande forskning i framkant inom försvar och säkerhet?

Nu söker vi dig som vill bli ställföreträdande avdelningschef för avdelningen Försvarsanalys!

Avdelningen Försvarsanalys ger kvalificerat analys- och beslutsstöd inom försvars- och säkerhetsområdet. Våra drygt 200 medarbetare utgör tillsammans en unik analysorganisation med en stor bredd av erfarenheter och akademiska discipliner – från policy till fältnivå, från militära till civila frågor. Kännetecknande är vår förmåga att kombinera studier, direktstöd och forskning för att tvärvetenskapligt och integrerat identifiera, beskriva och lösa komplexa problem. Många av våra analytiker är placerade hos uppdragsgivarna för att direkt stödja olika studie- och planeringsarbeten.

Avdelningen forskar och arbetar bland annat inom områdena säkerhetspolitik, försvarsekonomi, militär operationsanalys, krisberedskap och civilt försvar.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I rollen som ställföreträdande avdelningschef vid Försvarsanalys samarbetar du nära avdelningens chef och kan agera i dennes ställe vid behov. Du har en avgörande roll att stödja avdelningschefen med att planera, leda, utveckla och följa upp avdelningens verksamhet. Vidare förväntas du kunna representera avdelningen både internt och externt. Du deltar i avdelningens ledningsgrupp och har ett direkt verksamhets- och personalansvar för avdelningens kansli. I kansliet ingår avdelningens administratörer och ekonomer.

Har du den kompetensprofil vi behöver

Vi söker dig som har flerårig chefserfarenhet från verksamhet inom forskning och/eller analys. För rollen som ställföreträdande avdelningschef krävs att du har erfarenhet som personalledande chef från försvars- och säkerhetssektorn eller annan totalförsvarsrelevant verksamhet. För rollen krävs också att du har en god förståelse för ledarskap och styrning inom myndighet och en vana att leda verksamhet som omges av sekretess.

Vi vill att du har en akademisk examen på mastersnivå i ett för verksamheten relevant område, och är du dessutom disputerad är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete på FOI eller nära någon av FOI:s viktigaste uppdragsgivare.

För att lyckas i rollen som ställföreträdande avdelningschef är det viktigt att du leder, motiverar och skapar engagemang och delaktighet för att nå överenskomna resultat. Som person har du en stor personlig mognad och är en god förebild för andra.

Du tillför med ditt ledarskap ett strategiskt och långsiktigt helhetsperspektiv och du har ett gott omdöme som påverkar dina prioriteringar, beslut och ditt agerande. Du har en god förmåga till samarbete över organisatoriska gränser och god förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang. Vidare har du ett stort intresse för verksamhetsutveckling och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, samt har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis det civila och militära försvaret, samt Sveriges krisberedskap, Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvarsanalys.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning. Vi tillämpar chefsförordnande som avtalas på tre år med möjlighet till förlängning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 12:e december.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontaktaavdelningschef Malek Finn Khan eller HR-specialist Linda Elg. Fackliga företrädare är Marianna Serveta (Saco-S) och Ann Ödlund (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Dela på:

Referensnummer:

2023-682

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2023-12-12

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm/Kista

Kontaktpersoner:

Malek Finn Khan

tfn: +46 08-55503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista