FOI Vapen, skydd och säkerhet

Välkommen på:

Rekryteringsevent för forskarutbildade i Stockholm (Grindsjön) den 21:a maj

Vill du bli vår nästa expert inom ett område som du kanske inte ens visste fanns? Du som är forskarutbildad, eller håller på att forskarutbilda dig, är välkommen att anmäla dig till vårt rekryteringevent i Grindsjön!

FOI befinner sig i en kraftig tillväxtfas och vi behöver bli fler som bidrar till att stärka Sveriges försvar. Därför vill vi gärna träffa dig som är intresserad av nya utmaningar för att berätta mer om vår spännande forskningsverksamhet. Under eftermiddagen och kvällen träffar du FOI-forskare med olika bakgrund och får under avslappnade former en inblick i vår unika arbetsmiljö och hur det är att jobba hos oss.

Vad gör FOI i Grindsjön?

Avdelningen Vapen, Skydd och Säkerhet i Grindsjön bedriver verksamhet inom forskningsområdena Vapen, skydd och säkerhet, Undervattensforskning och Krisberedskap och civilt försvar samt Telekrig

Mer information om FOI:s forskningsområden finns på: https://www.foi.se/forskning

Kvällens program

Doktorseventet startar på Tumba pendeltågsstation 15:30 och avslutas 20:30 på densamma. Det kommer att stå en buss redo att ta er till och från Grindsjön.

  • Start – 15:30
  • Avfärd mot Grindsjön
  • Enklare mat under en övergripande presentation av FOI
  • Ett antal forskare berättar om sin resa till FOI och vid FOI
  • Rundvandring i mindre grupper
  • Fika och mingel med forskarutbildade medarbetare och chefer från FOI
  • Avfärd från Grindsjön mot Tumba
  • Slut - 20:30

Anmälan

Var: FOI, Olof Arrhenius väg 31, Norra Sorunda

När: Tisdag den 21:a maj klockan 15:30-20:30

Sista anmälningsdag är 13 maj 2024. Vänligen meddela eventuella allergier eller matpreferenser i förväg.

Har du frågor? Välkommen att kontakta Janis Ritums via mail (janis.ritums@foi.se) eller Linkedin (linkedin.com/in/janis-ritums).

Anmäl dig via ansökningsknappen och bifoga ditt CV. Vänligen notera att svenskt medborgarskap är ett krav. Antalet platser är begränsat och vi meddelar dig senast någon vecka innan eventet ifall du fått plats nu eller om du får avvakta till kommande års event.

Passar jag som är forskarutbildad in på FOI?

På FOI:s sex forskningsavdelningar har de forskarutbildade väldigt varierande bakgrund. Till viss del beror detta på att det inte finns några forskarutbildningar inom flera av områden som FOI arbetar. Därför får en del forskarutbildade möjligheten att tillämpa sin kompetens inom helt andra områden än inriktning på deras forskarutbildning, men de har ändå mycket stor nytta av sin forskarutbildning.

På forskningsavdelningen i Grindsjön arbetar främst forskarutbildade med bakgrund inom t.ex. solidmekanik, organisk kemi, numerisk analys, teknisk akustik och plasmafysik men det finns även många med bakgrund inom t.ex. maskinteknik, matematik, kemi och fysik.

Välkommen med din anmälan!

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Sista ansökningsdag:

2024-05-13

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm - Grindsjön

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra Sorunda