FOI söker
 
Forskare med fokus obemannade farkoster och autonoma system

Är du forskarutbildad med goda kunskaper inom robotik, matematik och reglerteknik och har intresse för försvar och teknik? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Arbetsuppgifter

Militär användning av obemannade farkoster och autonoma system kommer att öka i framtiden. För att sådana system ska kunna användas i kritiska tillämpningar krävs att systemen är säkra, tillförlitliga och förutsägbara. För sammansatta system, där flera farkoster ingår, kommer systemeffekten också att bero på hur väl systemen samverkar och hur systemen är konstruerade för att en operatör säkert och effektivt ska kunna styra flera farkoster samtidigt. Arbetsuppgifterna består främst i att utveckla matematiska modeller och med datorsimuleringar och experiment analysera systemens egenskaper.

Arbetet sker i samverkan med andra enheter och avdelningar inom FOI samt med FMV och Försvarsmakten då det gäller tekniska systembeskrivningar och redovisning av resultat. Du kommer att arbeta både i grupp och självständigt. Gruppen du kommer att arbeta i deltar även i internationella samarbeten.

Din profil
Du är forskarutbildad eller har motsvarande kompetens inom robotik, styrning eller reglerteknik och goda kunskaper i matematik. Du har erfarenhet av utveckling och implementering av simuleringsmodeller och det är meriterande om du har kunskaper i objektorienterad programmering. Du har lätt för att omvandla teori till praktik och sätta problem i sitt sammanhang samt har förmåga att snabbt ta till dig information och förstå nya områden. Du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som arbetar bra med andra människor. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram samt tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare.

Vi erbjuder
Att arbeta på FOI är omväxlande. Vi drivs av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning, utredning och analys inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö, vara jämställd och ser gärna sökande från hela könsspektret. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. FOI tillämpar individuell lönesättning. Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel.

Vill du veta mer om avdelningen FOI Försvars- och säkerhetssystemför kan du gå in på: https://foi.se/om-foi/organisation/avdelningar/forsvars--och-sakerhetssystem.html

Har vi fångat ditt intresse?
Du är välkommen med frågor till Marlene Johansson, enhetschef för enheten Systemteknik. Fackliga kontaktpersoner är Staffan Lindgren för SACO-föreningen och Krister Söderberg för OFR/S – ST-föreningen vid FOI. Samtliga nås på telefon 08-5550 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 8 april 2018. Vi vill att Du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan Du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.