FOI söker
 
Vill du vara en av världens bästa forskare inom radiokommunikation?

 

FOI i Linköping behöver förstärka på forskningsenheten för Robust Telekommunikation.  Enheten arbetar bland annat inom områdena signalbehandling för adaptiva radiosystem, störningspåverkan på känsliga system, radionätutveckling samt navigerings- och positioneringssystem. Målet är att bidra till ökad förmåga och tillförlitliga kommunikationer i militära och civila ledningssystem under svåra förhållanden vid kris, katastrof eller krig.

Mer information om vår forskningsverksamhet inom robust telekommunikation finns på
https://www.foi.se/var-kunskap/informationssakerhet-och-kommunikation/robust-telekommunikation.html

Arbetsuppgifter
Vi söker två medarbetare som vill arbeta med tillämpad forskning och utveckling av avancerade radiosystem i tekniskt utmanande, främst militära, tillämpningar. Vi använder moderna utvecklingsverktyg och arbetet innefattar allt från teoretiska och praktiskaanalyser, programmering och simulering, medverkan i demonstrationer och fältförsök till rapportskrivning och kundföredragningar. Som medlem i gruppen arbetar du med aktuella forskningsfrågor inom området. Vårt arbete sker i projektform i samarbete med andra forskare inom och utom FOI. Du för dialog med våra kunder, förmedlar vad vi kan bistå med och presenterar gruppens resultat för dem.

Din profil
Du har läst Teknisk Fysik och är nyexaminerad eller håller på att ta civilingenjörsexamen under 2018. Kunskaper inom radiokommunikationsområdet, elektromagnetism och signalbehandling är ett krav. Meriterande är examensarbete inom radiokommunikation samt ett genuint intresse för hårvarunära programmering och simulering.

Vi erbjuder
Vi är en arbetsplats med stor gemenskap där du som är nyfiken, brinner för ny teknik, har ett stort engagemang för både din egen och vår samlade kompetensutveckling samt har mycket god samarbetsförmåga kommer att trivas. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Att arbeta som forskare på FOI är omväxlande. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och är initiativtagande. Vi har stor frihet att skapa tekniska lösningar utifrån den allra senaste tekniken. Hos oss kommer du att ges möjlighet till kontinuerlig personlig kompetensutveckling som anpassas så att både du som person och vi som organisation kan växa tillsammans.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra anställda att kombinera arbetet med föräldraskap.

Aktuell tjänstgöringsort är Linköping. Arbetet innefattar en del kortare tjänsteresor avseende kund- och projektmöten, konferenser etc. såväl inom som utom landet. FOI tillämpar individuell lönesättning. För anställning på FOI krävs svenskt medborgarskap.

Har vi fångat ditt intresse?
Välkommen med frågor till enhetschef Jan-Erik Mathisen, kompetensområdesledare Kia Wiklundh samt våra fackliga företrädare, (SACO) Nils Karlsson och (OFR/S – ST) Johan Gustavsson. Samtliga kan nås via vår växel på tel 013-37 80 00.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-05-23. Märk din ansökan med Ref nr FOI-2018-857. Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.