FOI söker
 
Administratör i Linköping

Vi söker en administratör till en kreativ och forskningsintensiv verksamhet. Tjänsten är placerad på avdelningen för Ledningssystem i Linköping. Som en av flera administratör på avdelningen ingår du i avdelningens kansli men arbetar företrädesvis med våra forskningsenheter.

Arbetsuppgifter
Som administratör på FOI bistår du chefer, projektledare och medarbetare med allmän service och administrativa uppgifter. Du kommer ha en central roll och bistå forskningsprojekten vid planering, uppföljning, samordning och sammanställning av såväl personella som ekonomiska resurser. Informationsspridning är också en viktig del i arbetet, varav en del sker via enheternas intranät. I arbetet ingår även att hålla samman det administrativa och praktiska inför och under seminarier, konferenser och externa besök.

Du ingår i avdelningens kansli som tillsammans utvecklar och samordnar både processer och arbete inom det administrativa området.

Din profil 
Vi söker en erfaren administratör som har ett genuint intresse av att ge god service och bistå andra. Du har flera års praktisk erfarenhet av liknande arbete, gärna inom statliga myndigheter. Du är en van användare av Office-paketet och det är önskvärt att du arbetat med andra administrativa system för t.ex. resursplanering, projekthantering, personaladministration, m.m. Du har goda kunskaper i svenska och engelska samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad, strukturerad, flexibel och effektiv, samt tar gärna på dig både enkla och mer avancerade arbetsuppgifter. Du har förmåga att snabbt ta till dig rutiner, regler och processer. Du tar egna initiativ och har förmågan att leverera resultat i tid och av god kvalitet. Vi söker en person som självständigt kan se vad som behöver göras. Som person bör du ha lätt att skapa goda kontakter med alla typer av professioner, såväl interna som externa. För att du ska trivas med arbetet måste du tycka om att jobba med administration och ha en genuin vilja att hjälpa andra.

 I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.                    

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds normalt med sex månaders provanställning. FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Har vi fångat ditt intresse?
För mer information angående tjänsten kontakta ställföreträdande avdelningschef Johan Allgurén. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga kan nås via vår växel på tel 013-37 80 00.

Anställning på FOI förutsätter svenskt medborgarskap.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-08-24. Märk din ansökan med ref nmr FOI-2018-1153.Vi vill att du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.


 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.