FOI Ledningssystem

FOI Söker

Erfaren Redovisningsekonom

Ref: FOI-PERS-2019-424

Vi söker Dig som vill bli vår redovisningsekonom på FOI i Linköping. Du blir en viktig kugge i en spännande och växande verksamhet som ligger på teknikens framkant.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom kommer du att få ett omväxlande och utåtriktat arbete.  Du kommer att självständigt ansvara för bokslutsarbete, analyser och olika utredningsuppdrag. Du kommer också att ansvara för särskilda ekonomiska redovisningar inom vissa projekt samt bistå med ekonomisk expertis till avdelningens chefer och projektledare. En viktig del i din roll kommer också att vara att bistå vid budgetering samt ekonomisk uppföljning/prognos av avdelningen och avdelningens projekt. Vi använder Agresso som ekonomisystem.

Du kommer att ha ett nära samarbete med avdelningens controller och vara ett viktigt stöd vid budgetering, prognoser och uppföljning. Du kommer också arbeta nära andra ekonomer på FOI och ingå i en avdelningsövergripande ekonomigrupp som tillsammans utvecklar FOI:s rutiner och processer inom redovisningsområdet.

Din profil

Vi söker dig som har ekonomisk högskoleexamen med redovisning som inriktning eller motsvarande och minst 5 års erfarenhet som redovisningsekonom. Du har goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Agresso, men inget krav.

Som person är du strukturerad och kvalitetsmedveten samt har förmåga att ta egna initiativ. Samtidigt är du serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Du kan även uttrycka dig väl i både tal och skrift. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är placerad vid avdelningen Ledningssystem som har ca 270 anställda i Mjärdevi Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. 

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. 

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningscontroller Elisabeth Westerdahl eller Ställföreträdande avdelningschef Johan Allgurén. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2019-12-18!

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2019-12-18

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Elisabeth Westerdahl

tfn: +46 13-37 80 00

Johan Allgurén

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olaus Magnus väg 58111 Linköping