FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Forskare inom fordonsdynamik

Har du ett intresse för teknik och försvar och stridsvagnar? Har du akademisk utbildning och mångårig kompetens inom farkostteknik, mekanik eller reglerteknik? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens i spännande projekt inom försvar och säkerhet med internationella samarbeten? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Vår enhet arbetar med studier, analys och värdering av vapensystem och plattformar och arbetet bedrivs i nära samverkan med övriga delar av FOI samt Försvarsmakten och FMV. Nu expanderar vi verksamheten inom värdering av markplattformar och söker nya medarbetare som vill arbeta med forskning och utveckling, fokuserat på militära markfordon.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå i att analysera och värdera markfordons egenskaper med avseende på dynamik, energiförsörjning och framkomlighet. Arbetet syftar till att värdera nu kända och framtida fordons prestanda och hur framtida teknologier påverkar systemets förmågor och egenskaper.

På enheten arbetar vi bland annat med analys och värdering av framtida systems stridseffekt i markstrid och konceptstudier för Försvarsmaktens framtida stridsfordon och arbetet kräver därför god förståelse för hela fordonssystemet och dess ingående komponenter. Modellering av fordonets prestanda kan innebära att ta fram modeller för fordon och underlag eller att genomföra flerkroppsdynamikberäkningar för att ta fram prestandaparametrar för markfordon. Dessa används därefter för systemanalys och värdering. Vi söker dig som vill förstå kopplingen mellan pågående eller kommande teknikutveckling och framtida markstridstillämpningar.

För att lösa uppgifterna tillämpas vetenskapliga metoder och arbetet sker såväl i forskningsprojekt som i tillämpade projekt, och utförs både självständigt och i grupp.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har goda kunskaper om fordonsdynamik och mekanik och är disputerad, eller är civilingenjör med minst 5 års erfarenhet av forskning eller avancerad teknikutveckling i något av områdena farkostteknik eller analytisk mekanik. Du har god kunskap om utveckling och implementering av simuleringsmodeller och erfarenhet av produktutveckling i tidiga faser. Det är meriterande om du har kunskaper i CAD-verktyg och objektorienterad programmering. Då enheten arbetar med forsknings-, utvecklings- eller utredningsfrågor är det viktigt att du har förmågan att hantera oprecisa frågor och omvandla dessa till konkreta frågeställningar. Du har lätt för att gå från teori till praktik, att sätta problem i sitt sammanhang samt har förmåga att snabbt ta till dig information och förstå nya områden. Du har ett intresse av militärteknik.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du har en god analytisk förmåga, är självgående, tar egna initiativ samt är mål och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Prestandaanalys och systemvärdering som tillhör avdelningen Försvarsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör här

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html 

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 maj!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anders Lindström. Fackliga företrädare är Staffan Lindgren (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2022-05-25

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm-Kista

Kontaktpersoner:

Anders Lindström

tfn: +46 0855500000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista