FOI Vapen, skydd och säkerhet

Erfaren verkstadstekniker

 Ref: FOI-PERS-2023-174

Vill du vara med och skapa förutsättningar att bedriva avancerad forskning och provning som ytterst syftar till att utveckla Sveriges förmåga till försvar och säkerhet?

Vi söker en erfaren och engagerad verkstadstekniker med såväl bredd som stor erfarenhet av svarvning till vår verkstad i Grindsjön.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att ingå i en grupp av verkstadstekniker i en miljö som präglas av flexibilitet, tillgänglighet och kreativitet. Arbetsuppgifterna varierar mellan planerad tillverkning av försöksmateriel, brådskande insatser för att lösa oväntade problem i samband med försöksverksamhet och stöd i beredningsarbetet inför kommande försökskampanjer. Du kommer att ta stort eget ansvar för genomförandet av arbetsuppgifter. Vi ser ett ökande behov av forskning till stöd för Totalförsvaret och du kommer att vara delaktig i att utveckla vår verkstadsförmåga så att vi kan svara upp mot våra uppdragsgivares behov.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har verkstadsteknisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har lång dokumenterad erfarenhet från verkstadstekniskt arbete inom skärande bearbetning med såväl CNC-maskiner som manuell bearbetning. Du har god vana och färdighet från arbete med styrd svarv och fräs med tyngdpunkt på svarv. Vi ser också att du har ett genuint tekniskt intresse. Du ska ha körkort med minst behörighet B. Det är meriterande med erfarenhet från ett varierat verkstadsarbete på exempelvis en prototypverkstad, eller av korta serier och enstyckstillverkning. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av CAD/CAM, främst GibbsCAM och Inventor och/eller kompetens inom plåt, svets och smide. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god samarbetsförmåga vara flexibel, ansvarstagande och initiativtagande i ditt arbetssätt. Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden. Du kommer att ingå i enheten verkansvärdering och civil sårbarhet som tillhör avdelningen för Vapen, skydd och säkerhet. Läs mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/vapen-skydd-och-sakerhet.html .
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 10 april! 

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Pettersson. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.


Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten. Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen. FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1000 anställda varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Dela på:

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2023-04-10

Tillträde:

enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Grindsjön

Kontaktpersoner:

Anna Pettersson

tfn: +46 855503000

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Olof Arrhenius väg 31 13794 Norra Sorunda