FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

FOI söker:

Cybersäkerhetsexpert som vill stärka totalförsvaret

Ref: FOI-PERS-2023-178

FOI söker dig som vill vara med och stärka totalförsvaret genom att utveckla Sveriges förmåga att hantera cyberhot.

FOI har en av Sveriges största forskargrupper inom cybersäkerhet. Hos oss får du vara med och bidra till Sveriges cyberförsvarsförmåga samtidigt som det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att påverka såväl dina egna arbetsuppgifter som verksamhetens inriktning. Vi arbetar med aktuella såväl som framtida utmaningar framför allt kopplat till automation, metoder och värdering inom cybersäkerhet. Till vårt förfogande har vi en av världens mest avancerade cyberanläggningar (Crate, www.foi.se/crate) för forskning, träning, övning och utvärdering. Resultaten av vårt arbete kommer ofta till direkt användning hos våra uppdragsgivare.

Mer information om vår verksamhet finns på www.foi.se/informationssakerhet.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som erfaren medarbetare får du vara med och driva arbetet med analys och utveckling av metoder och teknik för att förebygga och hantera cyberhot. Det kan handla om experiment kopplade till automatisering av incidenthantering, studier av mjukvarusårbarheter eller utveckling av angreppsscenarion vid cybersäkerhetsövningar. Uppbyggd kunskap tillämpas i projekt där du bidrar till att lösa konkreta cybersäkerhetsfrågor åt våra uppdragsgivare, bland annat genom att vara med och analysera möjliga eller valda säkerhetsarkitekturer och säkerhetsåtgärder.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • En civilingenjörsexamen inom datateknik, alternativt färdigheter som FOI bedömer likvärdiga
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med cybersäkerhet

Kunskap och praktisk erfarenhet inom följande är meriterande, men inget krav:

  • Informationssäkerhetsarkitektur och skyddsmekanismer
  • Skadlig kod
  • Penetrationstester
  • Incidenthantering
  • Risk- och sårbarhetsanalyser

Personliga egenskaper vi värderar högt för denna tjänst är god förmåga att analysera och lösa komplicerade problem samt att vara självgående och bra på att samarbeta.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Cyberförsvar som tillhör avdelningen Cyberförsvar och ledningsteknik. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisation/cyberforsvar-och-ledningsteknik.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 9 april 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller forskningsingenjör Christoffer Lauri. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Dela på:

Län:

  • Östergötland

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2023-04-09

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Linköping

Kontaktpersoner:

Jonas Hallberg

tfn: 013-37 80 00

Företagets hemsida:

https://www.foi.se/

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Stockholm