FOI Försvarsanalys

Praktik med fokus på omvärldsanalys och framtid

Om enheten

Enheten Strategi och policy omfattar bl a strategisk analys, utveckling och styrning inom försvar och säkerhet. Vi är del av en unik analysverksamhet med en stor bredd av erfarenheter och akademiska discipliner. Projektet Stöd till långsiktiga omvärldsanalyser (SLO) arbetar med strategisk framsyn, och utforskar framtida säkerhetspolitiska utmaningar för Sverige som stöd till Försvarsmakten.

 

Dina uppgifter

Du blir en del av SLO, en projektgrupp som arbetar med framtida utveckling med ett brett geografiskt och ämnesmässigt fokus. Senaste studierna har utforskat Ryssland som militär motståndare, Kinas framtid, säkerhetspolitiska utvecklingar inom rymdområdet och informationsmiljön till 2050. Du följer gruppens arbete – besök hos uppdragsgivaren kan förekomma – och får pröva på att sammanställa och analysera möjliga framtida säkerhetspolitiska utmaningar.

 

Din profil

Vi söker 1 student som är intresserad att arbeta analytiskt och kreativt med framtida säkerhetspolitiska utmaningar. Du bör studera på mastersnivå och ha ett intresse för säkerhets- och försvarsfrågor. Du bör också ha intresse för att skriva analytiskt och för att testa nya analysmetoder. Märk ansökan SLO. Tillträde sker i början av 2025 enligt överenskommelse. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 20 oktober.

Då praktiken är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). 
Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

 

Omfattning: Praktikplats 20 veckor. 

Lämplig utbildning: Samhällsvetenskap, historia eller motsvarande

 

Kontakt: Exjobb.fa@foi.se

Dela på:

Län:

  • Uppsala
  • Stockholm

Anställningstyp:

Praktik

Anställningsgrad:

Praktik

Arbetstider:

Dag

Arbetsplats/placeringsort:

Kista

Kontaktpersoner:

Lisa Bergsten

Företagets hemsida:

http://www.foi.se

Adress:

Gullfossgatan 6 16490 Kista